Muziekaccessoires online bij MUSIC STORE - Nederland | MUSIC STORE professional (2024)

Muziekaccessoires voor muzikanten

Om echt alles uit je apparatuur te halen en de beste resultaten te bereiken bij het maken van muziek, in de opnamestudio of bij optredens, zijn betrouwbare muzikantenaccessoires essentieel en niet te onderschatten. Om hierin te voorzien hebben wij een breed assortiment producten en zelfs accessoires voor accessoires.

Welke koptelefoon voor welke situatie?

Terwijl hifi-hoofdtelefoons in de eerste plaats bedoeld zijn voor luisterplezier en daarom bijzonder warme tonen en lage tonen doorgeven, moet een studiohoofdtelefoon zorgen voor een zo neutraal mogelijke sound, omdat anders de mix defect kan raken.

Een ander aankoopcriterium is de constructie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen open, gesloten en halfopen hoofdtelefoons.

Open versies hebben talrijke openingen en hebben geen isolerend effect. Zij geven dus geluid af aan de omgeving en stellen de drager tegelijkertijd in staat omgevingsgeluiden waar te nemen. Ze zijn vooral geschikt voor het beluisteren en mixen van muziek. Ze zorgen ook voor een goede luchtcirculatie en voorkomen overmatige warmteontwikkeling, zodat ze zonder problemen lange tijd achtereen kunnen worden gedragen. Qua geluid worden ze gekenmerkt door een transparante klank. Ze worden echter niet aanbevolen voor geluidsopnamen, omdat de klank dat ontsnapt op de opname terecht kan komen.

Gesloten hoofdtelefoons zijn de ideale keuze voor opnamestudio's en DJ's. Ze zijn goed geïsoleerd en laten slechts een heel klein beetje geluid door. Ze zorgen ook voor een krachtigere bas.

Halfopen hoofdtelefoons combineren de sterke punten van open en gesloten hoofdtelefoons. Ze laten minder geluid door en hebben een krachtiger geluid.

We hebben ook een reeks accessoires zoals pads enz.

Kabels voor iedereen

Kabels zijn een uiterst belangrijk accessoire voor een goede sound.

Of het nu gaat om instrumentkabels, microfoonkabels, luidsprekerkabels, audiokabels, adapterkabels, verlengkabels, patchkabels, Y-adapterkabels, insertkabels, digitale kabels, midi kabels, netkabels, combi kabels, multicore kabels, datakabels of ook meterartikelen - u vindt ze hier. Er is voor elk wat wils (van hobbymuzikanten tot semi-professionals tot absolute professionals). Voor het zorgvuldig opbergen van kabels bieden wij ook kabelklemmen aan.

Tot de topsellers in de kabelsector behoren de merken:

  • Behringer
  • Cordial
  • D’Addario
  • DELOCK
  • Ernie Ball
  • Klotz
  • Schulzkabel
  • Sommer Cable
  • En nog veel meer

Impedantie en spanning

Impedantie is de term voor weerstand in de wisselstroomtechniek. Bij hoge impedantie en lage spanning is er een grotere storingsgevoeligheid. Dit is bijvoorbeeld het geval bij microfoonkabels of kabels in de studio tussen het mengpaneel en de effecten, en daarom moeten hier gebalanceerde kabels worden gebruikt.

Luidsprekerkabels daarentegen hebben een lage impedantie en zijn daarom vrij ongevoelig voor storingen. Ze mogen echter niet worden aangesloten op actieve luidsprekers, omdat in dat geval de input wordt verstoord. Luidsprekerkabels moeten ook zo kort mogelijk zijn en een dikke doorsnede hebben, omdat ze anders vermogen verliezen.

Asymmetrische en symmetrische transmissie

Bij de aankoop van kabels struikelt men vaak over de termen asymmetrisch en symmetrisch. Asymmetrische transmissie wordt voornamelijk gebruikt in semi-professioneel bereik en hifi-toepassingen. Asymmetrische kabels hebben een signaallijn en een afscherming die storende signalen afbuigt.

Gebalanceerde transmissie wordt gebruikt in de professionele sector, bijvoorbeeld in opnamestudio's, omdat het zelfs over grote afstanden storingsvrij kan zijn. Kabels met gebalanceerde signaaloverdracht hebben een andere geleider die het nuttige signaal draagt, waardoor dezelfde spanning wordt overgedragen, maar waarvan de oscillaties spiegelverkeerd zijn. Elke storing heeft dus een uniform effect op de signaalgeleiders. Aangezien het nuttige signaal echter bestaat uit tegengestelde spanningswaarden, wordt de storing praktisch geëlimineerd door de vorming van verschillen.

Stekkers en adapters

Niet elke stekker en niet elk stopcontact is geschikt voor elke toepassing. Wij maken onderscheid tussen jack connectoren, XLR connectoren, cinch connectoren en luidspreker connectoren.

Verschillende stekkers voor verschillende toepassingen

Stekkerverbindingen zijn een van de standaardaansluitingen in de audiosector en worden vooral gebruikt voor consumentenelektronica. Ze zijn verkrijgbaar in twee versies, namelijk mono en stereo jack connectoren. De tweepolige mono-connectoren bestaan uit de signaalgeleider aan de punt en de afschermings- en retourgeleider op de schacht, terwijl de driepolige stereo-connectoren een extra contact hebben voor het tweede kanaal.

Mono jack connectoren zenden kanalen asymmetrisch uit. Met een diameter van 6,3/6,35 mm zijn ze geschikt voor instrumenten, luidsprekers en effectapparatuur.

Stereo-jack-connectoren met een diameter van 6,3/6,35 mm worden gebruikt voor koptelefoons die worden aangesloten op stereo-installaties en insteekleidingen. Het grote contactoppervlak van 6,3/6,35 mm jackpluggen maakt een hoge belastbaarheid mogelijk, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor professionele toepassingen. Mono- en stereo jack-stekkers met een schachtdiameter van 3,5 mm (mini-jack) worden bijvoorbeeld gebruikt voor kleine koptelefoons voor mobiele apparaten.

XLR-stekkers voor gebalanceerde, ongebalanceerde en digitale aansluitingen dienen de professionele audiosector en zijn nodig voor microfoons, luidsprekers, AES/EBU-audiosignalen en DMX-besturingssignalen. Zij zijn bestand tegen hogere belastingen in de mof door middel van een klem.

RCA-connectoren zijn geschikt voor hifi en DJ's. Ze worden gebruikt voor signaaloverdracht, voeding of luidsprekeraansluiting. Het zijn mono-connectoren voor uitsluitend asymmetrische verbindingen.

Luidspreker connectoren worden vooral gebruikt op het gebied van geluidsversterking en verbinden eindversterkers met luidsprekers.

Wij bieden talrijke versies aan van bekende fabrikanten.

Vaste muziekstandaards, opvouwbare muziekstandaards, dirigentenstandaards en tafelstandaards - wat is het meest praktisch?

De verschillende varianten van muziekstandaards kunnen de besluitvorming bemoeilijken. Ze bevatten allemaal bladmuziek, maar bij welke gelegenheid kan ik het beste welk type gebruiken? De verschillende modellen van de merken MUSIC STORE, Fame, König & Meyer en andere hebben voordelen, afhankelijk van de situatie:

Vaste muziekstandaards (inclusief orkeststandaards) bieden een stabiele standaard en stevige opslag voor boeken en bladen. Ze zijn zwaarder en kunnen niet worden ingeklapt, waardoor ze moeilijk te vervoeren zijn, terwijl inklapbare muziekstandaards gemakkelijk op te bergen zijn en ook een laag gewicht hebben.

Dirigentenstandaards worden gekenmerkt door een brede plank, die bij sommige modellen ook kan worden uitgetrokken. Er passen gemakkelijk meerdere muziekbladen naast elkaar.

Tafelmuziekstandaards zijn ideaal voor instrumenten die zittend worden bespeeld. Ze kunnen gemakkelijk op elk vlak oppervlak worden geplaatst.

Alle muziekstandaards zijn in hoogte verstelbaar, de individuele lichaamsgrootte speelt geen rol. Onze selectie standaardaccessoires en reserveonderdelen zorgt ook voor een comfortabele bediening.

Muziekstandaard verlichting

Om bladmuziek ook bij ongunstige lichtomstandigheden goed te kunnen zien, worden muziekstandaardlampen gebruikt. Wij bieden deze aan van MUSIC STORE, Mighty Bright, Adam Hall en König & Meyer.

Als verlichting worden ofwel LED's ofwel buislampen gebruikt, waarbij buislampen een optisch warmer licht uitstralen dan LED's. LED muziekstandaardlampen verschillen van elkaar in het aantal LED's dat zij hebben.

De armaturen kunnen flexibel worden gepositioneerd door middel van een zwanenhals of een kantelscharnier. Versies met twee zwanenhalzen kunnen afzonderlijk en onafhankelijk van elkaar worden ingesteld.

Muziekstandaardlampen kunnen worden bevestigd met een schroefmechanisme of een klem die gemakkelijk aan de muziekstandaard kan worden bevestigd. Let op het klembereik. Sommige modellen zijn ook ontworpen als staande lampen.

Microfoonstandaards

Enerzijds wordt onderscheid gemaakt tussen microfoonstatieven met een schijfvoet en statieven met driebeen. De schijfvoet, die een elegant minimalistisch ontwerp heeft, is geschikt voor stabiele, vlakke oppervlakken, terwijl de driebeen wordt aanbevolen voor oneffen oppervlakken, omdat het onregelmatigheden in het terrein kan compenseren.

Voorts wordt onderscheid gemaakt tussen een giek en een rechte stang.

Microfoonstandaards met een rechte staaf zijn bijzonder geschikt voor musici die graag dicht bij de standaard staan, terwijl standaards met een boom voldoende ruimte bieden als naast het zingen ook een instrument wordt bespeeld.

Microfoonstatieven zijn in hoogte verstelbaar, maar hebben verschillende maximale hoogtes. Zeer lange mensen moeten daarom letten op de maximale hoogte.

Typische merken zijn , MUSIC STORE

Tuners

Stemapparaten zijn een zeer belangrijk accessoire voor een klankzekere uitvoering, want niets kan de onaangename klank van een ongestemd instrument goedmaken.

Er zijn veel manieren om instrumenten te stemmen, maar niet alle stemapparaten zijn hetzelfde. Er moet speciaal op worden gelet of het stemapparaat ook geschikt is voor het betreffende instrument. Wij bieden een selectie van Fame, MUSIC STORE, Boss, D'Addario, Ernie Ball, Fender, Ibanez, König & Meyer, Korg, Ortega, Peterson, Snark, Tascam, Wittner en anderen.

In het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen chromatische stemapparaten en stemapparaten voor gitaar en basgitaar. Terwijl de laatste alleen de gitaarsnaren herkennen (E, A, D, G, B, E), identificeren de chromatische versies ook de halve tonen daartussen. Ze worden aanbevolen als je in alternatieve stemmingen wilt spelen.

Stemvorken produceren een concerttoonhoogte van 440 Hz door erop te slaan, wat overeenkomt met de toonhoogte van de a. Ze kunnen worden gebruikt om bijna alle instrumenten op het gehoor te stemmen.

Als u besluit een elektronisch stemapparaat te gebruiken, moet u op een paar punten letten:

Voor e-gitaren, basgitaren en alle andere elektrische instrumenten worden stemapparaten gebruikt die via een kabel met het desbetreffende instrument zijn verbonden. Dit is echter niet mogelijk met akoestische instrumenten. Voor akoestische instrumenten heb je een stemapparaat met ingebouwde microfoon of een contactstemapparaat nodig. Versies met een ingebouwde microfoon pikken de trilling van de door de lucht geproduceerde toon op en geven vervolgens aan of de toon correct is gestemd.

Contactstemmers kunnen door middel van een clip of een magneet rechtstreeks op het instrument worden bevestigd en zo via de trillingen van het materiaal de desbetreffende toon analyseren.

Voor musici die hun akoestische instrumenten vaak moeten stemmen in een omgeving met veel lawaai, bieden wij ook contactmicrofoons die rechtstreeks op de beker van een koperinstrument, op de brug van een strijkinstrument of op een gitaar of ukulele worden bevestigd. De piëzo-pickup vangt de trillingen van het instrument op en geeft ze rechtstreeks door aan de aangesloten tuner.

Metronomen - accessoires voor beat en timing

Metronomen zijn verkrijgbaar in zowel mechanische als elektronische versies. Ze zorgen voor een constant tempo door middel van signalen die nuttig zijn bij het instuderen van muziekstukken en geschikt zijn voor elk instrument. Het beatsignaal is instelbaar en geeft de beats per minuut (bpm) aan. Als je de metronoom op 60 zet, komt dit overeen met een 4/4 maat, zodat er elke seconde een puls wordt geproduceerd.

Een mechanische metronoom, ook wel Taktell genoemd, moet steeds opnieuw worden opgewonden. Het drijft een slinger aan met behulp van een veer en een tandwiel, dat ook het typische geluid produceert.

Elektronische metronomen werken digitaal met een kwartsoscillator die de nodige trillingen opwekt. Sommige elektronische producten hebben ook een geïntegreerde tuner.

Ons assortiment omvat producten in deze categorie van Fame, Korg, Qwik Tune/Time en Seiko.

Schakelaars en knoppen

Footswitches en voetschakelaars worden gebruikt om van kanaal te wisselen en om klanken door te laten klinken. Het is essentieel om na te gaan of voor het muziekinstrument in kwestie een schakelaar of een knop nodig is!

Voedingseenheden

Een voedingseenheid wordt gebruikt voor de stroomvoorziening en is ook nodig indien het van stroom te voorzien apparaat een andere spanning vereist dan die welke door het openbare elektriciteitsnet wordt geleverd. Het zet de wisselstroom van het openbare net om in de vereiste gelijkstroom en werkt daarom als een transformator.

Het is van essentieel belang dat de voedingseenheid compatibel is met het apparaat waarvoor deze nodig is.

Gaffa tape, windscherm

Gaffa Tape is een sterk klevende tape van vezelversterkte kunststof en is geschikt voor onder meer markeren, afdekken, verpakken, beschermen en bevestigen. Ondanks zijn stabiliteit is hij gemakkelijk met de hand te scheuren en kan hij worden verwijderd zonder resten achter te laten.

Een windscherm is een muziekaccessoire om storingsgeluiden te verminderen. Het fungeert ook als een zogenaamd popschild. Bij de articulatie van plosieven wordt eerst een volledige afsluiting gevormd die bij het oplossen een kleine explosie veroorzaakt, waarbij de luchtstroom ongehinderd en onder hoge druk naar buiten stroomt. Dit moet worden verspreid voordat het het diafragma raakt, anders ontstaat er een onaangenaam "ploppend geluid", dat vooral bij podcasts of bij zingen erg vervelend is.

Muziekaccessoires online bij MUSIC STORE - Nederland | MUSIC STORE professional (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5846

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.